Meermin Mallorca

Kuten joku saattaa jo tietääkin, olen täysi kenkäfriikki! Harrastuksen alkuvaiheessa ostelin vaikka minkälaista markettipopoa kunhan ne näytti omaan silmään jollain tavalla kiinnostavalta ja hyvältä. Viime vuosina olen kuitenkin alkanut yhä enemmän panostaa laatuun ja samalla tutustunut monen eri merkin jalkineisiin.

Törmäsin noin vuosi sitten Espanjalaiseen Meermin nimiseen merkkiin, joka valmistaa laadukkaita reunospohjakenkiä edulliseen hintaan. Olen sitemmin törmännyt kyseiseen nimeen useammasti netin tyylifoorumeilla ja tutustunut hieman syvemmälti brändiin ja sen valikoimaan.

Niin mikä?

Kengät tehdään perinteisellä goodyear welt reunospohja menetelmällä, joka mahdollistaa kenkien täydellisen huollettavuuden ja pitää vettä ”blake-stitch”- ja liimattuja kenkiä paremmin. Materiaalien kerrotaan olevan peräisin euroopan parhailta parkitsimoilta. Nämä yhdessä kenkien hintaan nähden kuulosti jo liian hyvältä ollaksesn totta, joten selvitin hieman asiaa.

Kengät siis todellisuudessa valmistetaan suurimmaksi osaksi käsityönä Kiinassa ja vain pohjan kiinnitys koneellisesti reunokseen ja sitä seuraavat viimeistelyvaiheet tehdään Espanjassa. Koska työvoima Kiinassa on halvempaa kuin muualla, voi Meermin taata halvan hintatasonsa. Toiseksi Meerminillä on vain yksi myymälä ja se muutoin toimii täysin oman verkkokauppansa varassa, joten yrityksellä ei ole suurempia vuokrakuluja tai muita välikäsiä jotka näkyisi kenkien hinnassa.

Kengät

Pari viikkoa sitten mielenkiinto merkkiä kohtaan kasvoi ylivoimaiseksi ja päätin tilata yhdet kengät testimielessä lähemmin tarkasteltavaksi. Mietin kovasti kahden kenkätyypin välillä. Näin talven alussa olisi ehkä järkevä valinta ollut jotkin rennommat saappaat, mutta toisena vaihtoehtona olleet tuplamunkit on ylivoimasesti oma suosikki kenkämalli ja koska tällä hetkellä en omista yhtään käyttökelpoista paria, oli kenkien malli lopulta aika selvä. Väri ja tarkempi malli vain täytyi valikoida valikoimasta. Pienen kokoinen jalkani (UK5,5) aiheuttaa aina hankaluuksia ja niin tälläkin kertaa… Noin 35 mallin valikoima kutistui nopeasti 9 malliin kun asetin hakukriteeriksi oman kokoni. Siitä täytyy kuitenkin antaa Meerminille iso plussa, että kokoja valmistetaan lähes joka mallista jopa UK4,5 aina UK15 asti!

Lopulta päädyin ruskeaan mokkanakaiseen versioon klassisella pyöreäkärkisellä Hiro lestillä (linkki kenkiin). Kengissä on tehdasasenteinen täyskumi pohja, joka on suomen oloja ajatellen erittäin hyvä valinta. Kyseen ollessa goodyear-welted kengistä, on nahkainen pohja käytännössä vain korvattu kumisella ja kuminenkin pohja siis ommeltu samaan tapaan reunokseen kiinni.

IMG_2255

Ensivaikutelmat

Kengät saapui perille 20€ maksavalla UPS:n perustoimituksella noin viikossa, vaihtoehtoisena olisi voinut valita 35€ maksavan DHL Express toimituksen jolla kengät olisi saapunut arviolta kolmessa arkipäivässä. Varsinainen kenkälaatikko oli paketoitu paksun pahvilaatikon sisään, kuten esim. Carminan toimituksissa on tapana. Itse kenkälaatikko on simppelin tyylikäs, ruskeaa pinnoittamatonta pahvia johon on painettu Meerminin logot. Laatikon päässä on laatikon väriä mukaileva tarra, jossa ilmoitetaan kenkien malli ja koko. Paketin aukaistua voidaan huomata että kengät on pakattu ja pehmustettu erittäin huolellisesti.

Ainut mielenkiintoa herättävä asia on kenkien yksi yhteinen suojapussi, muista laatukengistä tuttujen kahden erillisen pussukan sijaan. Itse pusseja harvemmin käytän, mutta silloin kun tarve on laitan kengät ennemmin erillisiin pusseihin, jolloin ne eivät pääse hinkkaamaan toisiaan vasten. Mokkanahkaisten kenkien kanssa tosin sekään ei ole niin vaarallista, kuin peilikiillolle lankatuilla pintanahkaisilla kengillä.

Ensivaikutelma itse kengistä oli yllättävän laadukkaan oloinen ja melkein tuntui kuin olisi hiplannut huomattavasti kalliimpiakin kenkiä. En yleensä ole rehellisesti pyöreäkärkisten kenkien suuri fani, mutta tähän rentoon malliin ja materiaaliin se sopii kuin nenä päähän. Ylipäätään kengät näyttävät erittäin hyvältä ja tykkään erityisen paljon tuosta mokkanahan ja kiiltävien solkien kontrastista.

Laatu

Ensimmmäisenä omaa silmää Carminan kenkien tyyliset erittäin kapeaksi trimmatut pohjien reunat, jotka eivät pursua kengän alta turhan pitkälle (verrattuna esim loaken 1880 mallistoon). Kumisen pohjan materiaali on oikeasti pehmeää kumia, eikä kumimaista muovia kuten joissakin halvemmissa kengissä. Mokkanahka vaikuttaa pääosin erittäin hyvälaatuiselta. Ompeleet on yllättävänkin tasaista, enkä nopealla tutkimisella löytänyt niistä mitään suurempaa sanottavaa. Kenkien soljet vaikuttavat myös erittäin ja ylemmän soljen kuminauha vaikuttaisi hyvin jytyltä, joten niiden hajoamisesta tuskin on pelkoa. Kyseinen Hiro lesti vaikuttaisi olevan täydellinen pari Bexleyn lepolestien kanssa, joten niidenkin osalta selviää budjettia myötäilevällä hinnalla.

Löytämäni viat on erittäin pieniä, jotka näkee ja löytää vaan erittäin läheisellä tarkastelulla.

Viat myös kohdistuu lähes täysin pohjien reunoksiin ja niiden trimmaukseen. Ensinnäkin molemmissa kengissä näkyy hyvin selvästi mistä reunos alkaa ja mihin se loppuu, vastakappaleiden muodot ei sovi ollenkaan toisiinsa, joka aiheuttaa kyseisiin kohtiin jopa pieniä rakoja. Toisen kengän kantapalassa kumisen palan alla oleva nahkapala pursuaa hieman kumin yli. Toisessa taas nahkainen pala on tehty kahdesta kerroksesta ja näiden välistä saumaa ei olla oikeein onnistuttu häivyttämään vaan se näkyy melko selkeästi. Reunoksen ja päälynahan välissä on parissa kohdassa reunosnauhassa viiltoja ja nauhan pinta hieman niiltä osin repsottaa. Reunoksen ja päälynahan välissä on myös pari kohtaa josta reunoksen nauhan pintä on jäänyt ”maalaamatta”.

IMG_2246.JPG

Muut ”viat” koskee kenkien vuorinahkaa, joka ensinnäkin omasta mielestäni on hieman turhan paksua, mikä tekee kengistä hieman jäykät uutena. Toiseksi löysin pari kohtaa joissa vuorinahka pursuaa hieman päälynahan takaa yli.

Jalassa

Omaan jalkaan kengät sopivat yllättävänkin hyvin ja koko valinta osui heti ekalla nappiin. Toisinsanoen suosittelen koon puolesta valitsemaan Meerminiltä saman kuin muissakin pukukengissä. Kantapäästä kengät ovat aavistuksen väljähköt, mutta se on itsellä ongelmana monen muunkin lestin kohdalla, nämä kuitenkin osuivat Carminan simpson lestin jälkeen malliltaan lähimmäs omaa jalkaa. Verrattuna vaikka Loaken Capital lestiin on kengät varpaiden kohdalta saman levyiset, mutta kantapäästä hieman kapeammat. Carminan Simpsoniin nähden taas toisinpäin, varpaista aavistuksen kapeammat ja kantapäästä hieman väljemmät.

Oikeassa kengässä kantalapun ja pohjan välinen pykälä oli suoraan boksista hieman korkea ja se jopa vähän painoi oman lättäjalan holvikaaressa. Kuitenkin jo ensimmäisen päivän jälkeen tämä kohta hieman muovaantui, eikä enää paina kipeästi kuten aluksi. Pääly- ja vuorinahan välissä olevat kovikkeet eivät näissä kengissä rajoitu vain kärkeen ja kantapäähän, vaan kantapään kovikkeet ulottuu aina kengän sivuille asti. Tämä yhdistettynä melko paksuun vuorinahkaan, on kengät varsinkin uutena melko jäykät. Mutta pidemmän päälle uskoisin, että tämä saattaa jopa pitää kengät paremmin muodossaan.

Lopputulema

Kengät ovat yleisesti varsin laadukkaat ja näyttävät kaikin puolin erittäin hyvältä. Pientä parantamisen varaa sieltä täältä löytyy kaalliimpiin luksuskenkiin verrattuna, mutta hintaansa nähden Meerminit ovat kyllä erittäin pätevät popot. Voisinkin niitä suositella kaikille pukukenkien ystäville huomattavasti parempana vaihtoehtona kalliimmillekkin markettien ”merkkikengille”. Sekä sellaisille, jotka ovat ottamassa ensimmäisiä askeliaan laatukenkien maailmaan.

Maininnan arvoisena asiana Meermin myy myös naisten jalkineita, joten klassisesta tyylistä kiinnostuneen naisen kannattaa myös käydä heidän valikoimaa katsastamassa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s