Toiset CP tennarit

in English

Pienenä pohjustuksena tälle artikkelille, olen viime vuosien aikana ostanut useammat valkoiset nahkatennarit, joihin olen käyttänyt aina n. 50-100€ rahaa. Toukokuussa päätin kuitenkin viimein satsata laatuun, näin ainakin luulin…. (aiempi artikkeli aiheesta). Common Projectsin Achilles low mallia pidetään muotimaailmassa eräänlaisena tennareiden graalin maljana ja itsekkin tykkään erittäin paljon kyseisten kenkien simppelistä ja pelkistetystä mallista. Olen myös lukenut useita artikkeleita joissa kyseisiä kenkiä ylistetään maasta taivaaseen, sekä designin että laadun osalta. Joten sanomattakin kai selvää että päädyin juuri kyseiseen malliin.

Ostopaikaksi valikoitui Caliroots niminen verkkokauppa koska he tarjosivat maksutavaksi Klarna-laskun, joka mahdollisti kenkien oston jo pari viikkoa ennen tilipäivää… Hätäiselle ihmiselle tämä oli turhankin vastustamaton houkutus 😅 Verkkokauppaa selaillessani huomasin kuitenkin pettymyksekseni, ettei heillä ollut tarjota omaa kokoani original achilles low mallista. Päädyin siis tarjolla olevaan ”Gummy white” nimeä kantavaan erikoismalliin. Kyseiset kengät näytti myös erittäin hyvältä, koska kumimaisen pinnoitteen ansiosta nahka sulautui väriltään lähes saumattomasti pohjan sävyyn. Sekä ajattelin että kumipinnoitteen ansiosta kengät olisi helppo pitää puhtaana.

Ongelmat alkoi ilmaantua

Muutaman kuukauden käytön aikana kaikki nämä tuli todistettua todeksi, mutta niin tuli myös se ainut epäilys ja pelkoni joka ajatuksissa kummitteli jo kenkiä ostaessa… nahan kumipinnoitteen kestävyys. Noin 3kk käytön jälkeen huomasin kenkiä puhdistaessani kärjessä olevien ”käyttöryppyjen” kohdalla muutaman halkeaman. Tarkemman tarkastelun myötä huomasin myös, että nahassa oleva kumipinnoite on lähtenyt tästä kohdasta kuoriutumaan pois ja muutama pieni pala oli irronnut jo kokonaan. Nappasin samantien kengistä muutsman kuvan ja rupesin naputtamaan liikkeeseen reklamaatiota asiasta. Seuraavana päivänä sainkin asiakaspalvelusta vastauksen jossa tapausta pahoiteltiin ja liitteenä löytyi tulostettava pakettikortti jolla kengät sai heille ilmaiseksi palauttaa. Myöhemmin asiakaspalvelusta tuli myös 20% alekoodi seuraavaa tilausta varten ns. ”hyvän tahdon eleenä”.

Töistä päästyäni pakkasin kengät omaan laatikkoonsa, jonka olin säilyttänyt ja löysin vieläpä alkuperäisen pahvilaatikonkin jossa ne oli toimitettu. Laitoin mukaan täyetyn palautuslomakkeen ja teippasin pakettikortin laatikon päälle. Seuraavaksi suuntasin Postnordin toimipisteeseen, jossa kassaneiti useamman piippauksen jälkeen sanoi ettei löydä pakettia järjestelmästä.. Noh lopulta hän päätyi laittamaan paketin Matkahuollon kautta normaalina lähetyksenä, joka tarkoittaa sitä että myös paketin seurantatunnus muuttui alkuperäisestä. Ilmoitin kuitenkin asiakaspalveluun uuden tunnuksen ja nyt sormet ristissä odotellaan ja toivotaan että paketti löytää perille…

Tilaus mr.Portterille

Päätin tällä kertaa metsästää itselleni ne oikeat nahkaiset CP:t. Uskon ja toivon, että tuo oikea nahka oikein huollettuna tulee kestämään huomattavasti paremmin kuin tuollaiset kumiviritykset. Päädyin tilauksen laittamaan mr.porter nimiseen miesten luksusmuotia myyvään brittikauppaan. Tässä samalla töytyy nyt kyllä kirjoittaa myös pienet kehut kyseiselle verkkokaupalle, sikäli en ole koskaan törmännyt noin suureen valinnanvaraan tilauksen toimituksen suhteen! Toki tämän voi päätellä jo liikkeen yleisestä hintatasosta, joka ei ehkä pääosin ole ihan jokaisen perusjampan pussille suunnattu. Kassalla sain ensinnäkin valita haluanko paketin heidän ”signature” boxissa, kosta löytyy mr.Porter logo päältä, vaiko ruskeassa tunnuksettomassa paketissa. Valittavana oli myös jonkinlainen tervehdyskortti joko omalla nimellä, ilman nimeä tai jonkun toisen nimellä (jos paketti tulee vaikka lahjaksi jollekkin). Seuraavassa kohdassa pääsi valitsemaan vielä normaalitoimituksen ja pikatoimituksen välillä, toimitusaika-arvioiden huomasin kuitenkin nopeasti olevan Britannian sisäisesti suunniteltuja, sikäli normaalitoimitus lupasi paketin perille kolmessa arkipäivässä, mutta DHL:n seurannan mukaan arvioitu toimitusaika oli viisi arkipäivää.

Luvatun viiden arkipäivän jälkeen aamulla yhdeksän aikaan pirahtaa ovikello ja oven takana on kuljetusliikkeen asuun pukeutunut kaveri paketin kanssa pyytämässä allekirjoitusta elektroniseen kapulaan. Saatuani paketin sisälle, hypin innoissani laatikko kainalossa yläkertaan sitä avaamaan. Mattoveitsellä sievästi katkoin teipit ja käänsin laatikon kannet auki. Ensimmäisenä laatikosta paljastui lähetyslista ja tilausvahvistus tulostettuna. Heti näiden alta löytyi paksu kirjekuori, jossa luki käsikirjoituksen tyylisellä fontilla ”Welcome”. Vedin kuoren sisällön ulos ja sieltä löytyi ensinnäkin pieni vihkonen jossa kerrottiin kaupasta ja sen palautuskäytännöistä. Lisäksi kuoresta löytyi mr.Porterin oman malliston valkoinen taskuliina, joka vihkosen mukaan toimitetaan tervetuliaislahjana kaikille uusille asiakkaille ensimmäisen tilauksen yhteydessä.

Seuraavaksi pääsin varsinaiseen kenkälaatikkoon käsiksi. Laatikon ympärille oli solmittu musta lahjanauha valkoisella mr.Porter kirjailulla ja solmuun oli kiinnitetty valkoinen kortti johon oli kirjailtu sukunimeni muodossa ”Mr Hiltula”.

Uudet tossut

Hetken kuolattuani tuota paketoinnin kauneutta, raaskin vihdoin laatikon avata ja ruveta kenkiä tarkastamaan ja testaamaan. Common Projectseille omaisesti kengät oli pakattu ja suojattu erittäin huolellisesti ja mukana oli suojapussi sekä varanauhat. Ensivaikutelma oli jälleen erittäin laadukas ja kaunis, kuten jo ensimmästen Gummy versioiden kanssa. Heti ensimmäisenä otettuani kengät käteeni huomasin niiden olevan huomattavasti pehmeämmät kuin aiemmat Gummy versiot. Koko ja istuvuus jalkaani on täydellinen, jonka toki tällä kertaa tiesin jo kenkiä tilatessa. Pehmeys tuntuu myös kenkien ollessa jalassa. Näiden kenkien kohdalla on nyt ensituntuman perusteella odotukset todella korkealla ja jäämme innolla odottamaan kuinka kengät pidemmän päälle käytössä tulevat kestämään!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s