Tennareiden Rolls Royce

in English

Valkoiset nahkaiset tennarit on ehdottomasti yksi tyylikkään miehen vaatekaapin kulmakivistä. Itse olen ostanut jo kahdet valkoiset nahkatennarit kolmen viime kesän sisään. Ensimmäisenä tuli hankittua Conversen Sawyer mallit, jotka on tehty wholecut tyyliin yhdestä nahkapalasta. Nuo kesti pari vuotta, kunnes liimattu pohja rupesi irtoamaan nahasta. Viime kesän lopulla taloon tuli Selected Hommen versiot, jotka näyttää nyt jo aivan järkyttäviltä. Nyt päätin että tälle kesälle ei enään pihistellä vaan laitetaan kerralla kunnollista!

Mitä?

Kyseessä on tietysti Common Projectsin achilles low tennarit. Vuonna 2004 perustettu Common Projects lanseerasi tuon klassisen tyylikkään mallin erittäin onnistuneeseen rakoon ja siitä onkin sittemin tullut yksi muotimaailman ikoneista. Pelkistetty kaunis design ja laadukkaat materiaalit tekevät kengistä ajattoman klassikon, jotka ovat aina muodissa.

Pienen mietinnän jälkeen päädyin normaalin nahkaisen version sijasta ”gummy white”- nimellä kulkevaan erikoismalliin, jossa nahan pintaan on tehty kumimainen käsittely. Käsittelyn ansiosta pintanahka sulautuu lähes täydellisesti pohjaan ja kengät on myös varmasti helpompi pitää puhtaana.

Pakkaus

Tyyliin on panostettu aina pakkausta myöten ja kengät tuleekin yhteensopivassa kokonaan valkoisessa laatikossa. Mukana tulee myös valkoinen kankainen suojapussi ja kahdet varanauhat, jotka saisi kyllä tulla kaikkien valkonauhaisten kenkien mukana. Myös paperi johon kengät on kääritty on tietysti valkoista.

Ensituntuma

Paketista ottaessa kengistä tuli itselle ensimmäisenä mieleen kuin laadukkaat vintage tennis kengät olisi säilynyt uutena paketissa tähän päivään saakka. Lähinnä mielikuva syntyi kantapään sisällä olevasta hieman erivärisestä mokkanahasta, jollaisen olen joskus nähnyt kirppiksellä jossain erittäin vanhoissa popoissa. Kenkien laadukkaasta ensivaikutelmasta heräsikin toivo josko nuo kestäisi itselläkin sen 30vuotta ja ikääntyisi yhtä kauniisti. Kuitenkin pinnan kumikäsittelystä tulee pieni pelko takalistoon ikääntymisen kannalta.. Aika näyttää.. Kumisen pintakäsittelyn vuoksi kengät myös tuntuu aluksi hieman jäykiltä ja ottaa vähän pidemmän aikaa ajaa sisään.

Sisäpuolelta kengät on erittäin pehmeää nahkaa ja melko mukavat jalassa jo hetken kävelyn jälkeen. Pintakäsittelyn pieni jäykkyys tuntuu vielä ensimmäisen käyttökerran jälkeen, mutta varmaan muutaman päivän jälkeen kengät muotoutuu ja pehmenee jalkaan sopivaksi. Jään innolla odottamaan kuinka kengät ikääntyy!

Mainokset

1 Comment

  1. Päivitysilmoitus: Toiset CP tennarit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s