Kiomi trenssi

in English

Thomas Burberry kehitti aikoinaan vedenpitävän gabardiini nimisen puuvillakankaan, josta hieman myöhemmin syntyi ensimmäinen trenssi-takki. Alkuperäinen trenssi suunniteltiin brittiarmeijan sadetakiksi josta se on saanut nimensäkkin, ’trench coat’ (juoksuhauta takki). Burberryn trenssistä on sittemmin tullut yksi ikonisimmista muotimaailman tuotteista ja on edelleen tänäkin päivänä erittäin suosittu ja arvostettu takki.

Burberryn trenssien hintalappu kuitenkin liikkuu 1500-2000€ välillä ja ymmärrettävästi kaikilla (itseni mukaan lukien) ei ole varaa tuollaisia ostaa. Niimpä olen jo jonkinaikaa etsinyt opiskelijabudjettiin sopivaa beigen väristä, klassisen mallista trenssiä ja olen sitä mieltä että olen sen viimein löytänyt.

Mikä?

Kyseessä on KIOMI nimisen brändin tälle keväälle tuoma uusi malli, jonka hinta Zalandolla on vain 84,90€. Takkia löytyy kolmessa värissä: beige, musta ja oliivin vihreä.

Vedenpitävä

Tämän jutun suurimpana inspiraationa toimii toissapäiväinen sadekeli, jolloin satuin kyseistä takkia pitämään päällä ja huomasin sen olevan alkuperäisen Burberryn trenssin tavoin käytännössä täysin vedenpitävä. Kangas vaikuttisi tiheään kudotulta popliinilta, joka on jollain tavalla käsitelty hylkimään vettä. Perinteisestä vahakäsittelystä ei kuitenkaan ole kyse sillä kankaan pinta ei ole millään tavalla vahamaisen liukas. Todennäköisesti käsittely on siis tehty suoraan kuituun, josta kangas on kudottu.

Klassinen muotoilu

Takin helma ulottuu hieman polven yläpuolelle ja muuten takki on klassisen suoran mallinen. Burberryn trenssistä poiketen takista puuttuu epoletit ja takahalkio alkaa vasta pepun alapuolelta, sekä olkalaput löytyy molemmin puolin. Muitakin pieniä eroja yksityiskohdista luonnollisesti löytyy, mutta pääosin malli on erittäin klassinen.

Lopputulema

Kaiken kaikkiaan takki oli hintaansa nähden erittäin positiivinen yllätys, jota voi suositella muillekkin tiukemmalla budjetilla eläville trenssin ystäville!


Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s