Carmina chelsea bootsit

in English

Tarinan alku ulottuu peräti noin vuoden päähän, jolloin kuulin ensimmäistä kertaa Espanjalaisesta Carmina nimisestä kenkävalmistajasta. Nettisivuja selaillessani huomasin että kyseisen merkin valikoimasta löytyy omaan silmääni täydellisen näköiset chelsea bootsit. Kyseiset popot on tehty merkin erittäin kapealle Simpson– lestille ja on vakiona nahkapohjaiset.

Viimeisen kahden vuoden sisällä olen ostanut neljät chelsea bootsit, joista viimeisimpänä 250€ maksaneet Tiger of Swedenin räpellykset…. Kyseiset kengät kesti vain noin puoli vuotta ,jonka jälkeen reklamoin kengät myyjälle ja perin rahani takaisin! Viime keväänä lopulta päätin että seuraavaksi taloon saapuu kunnolliset chelseat, maksoi mitä maksoi!

fullsizeoutput_1e0f

Marraskuussa veronpalautusten aikaan oli viimein varaa tilaus laittaa sisään. Sattuipas vielä sopivasti Black fridayn aikaan, joten sain kenkien mukaan samasta nahasta valmistetun vyön, nahkaisen iPad kotelon ja nahkaisen hiirimaton.

Omaa kokoani ei ollut valmiina varastossa, vaan meni joka tapauksessa valmistukseen. Joten varastomallin ollessa täysin nahkapohjainen, joka tiettävästi suomen ilmastoon on erittäin surkea vaihtoehto tällaiselle selvästi syys/kevätkengälle… päätin ottaa Carminaan yhteyttä ja sainkin oman parini suoraan Tomir– puolipohjalla 25€ lisäkorvausta vastaan. Kengille annettiin toimitusarvioksi 60 päivää, joka aika hyvin piti kutinsa, lopullinen toimitusaika kenkien tilauksesta paketin saapumisesta kesti tasan 70 päivää.

Ensituntuma

Kengät oli erittäin hyvin pakattu ja suojattu kuriirin kolhuilta, mistä olin positiivisesti yllättynyt. Mukana oli flanellin tyyliset omat suojapussit molemmille kengille, näille tosin itsellä ei juuri ole käyttöä. Myös mukana tulleella vyöllä oli oma suojapussukka.

Kenkien koon kanssa oli pientä ongelmaa koska normaalisti jalkani kenkieni koko on 5,5uk, mutta simpson lestin ollessa erittäin kapea, päädyin asiakaspalvelijan suosituksen mukaan kokoon 6uk. Ensimmäisen kerran vedettyäni kengät jalkaan totesin, että kyseessä on varmasti mukavimmat kengät suoraan boxista jotka olen koskaan omistanut! Hetken kengillä käveltyäni sanoisin että se 5,5uk olisi voinut olla se täsmälleen oikea koko, mutta onneksi kenkien malli antaa tuon puoli kokoa anteeksi ja tarvittaessa niihin voi myös harkita erittäin ohuita pohjallisia.

fullsizeoutput_1e11

Odotukseni kenkiä kohtaan oli erittäin korkealla ja suurimmaksi osaksi ne myös täyttyi. Pienen miinuksen joudun antamaan nahkan muotoutumisesta lestiin, jonka jäljiltä nahassa näkyy hieman pientä venymä jälkeä erittäin läheltä katsottaessa. Tämä on toki chelsea saappaiden hankalasta mallista johtuen melko yleinenkin ongelma, eikä vaikuta käytännössä muuhun kuin täydellisen peilikiillon saamiseen.

Kenkien pohjavalintaan olen erittäin tyytyväinen, Tomir- pohjan kärkiosa on oikeasti kokonaan kumia aina reunokseen asti, eikä vain ohut kumilaatta nahkapohjan päällä. Tämän luulisi kestävän suomenkin oloja melko hyvällä tuloksella. Myös kuminen kantapala on mukavan paksu.

Carminan kengissä tykkään erityisesti kapeasta ja sirosta pohjan reunasta, joka ei pursua turhaan kengän ulkopuolelle. Varsien päissä olevat vetolenkit on myös hyvin kiinni ja näissä kengissä selvästi tehty käyttöä varten eikä vain koristeeksi, kuten monissa halvemmissa muotimerkkien popoissa. Työnjälki kengissä on yleisesti erittäin siisti, ompelukoneen jalasta ei ole jäänyt painaumia nahkaan ja tikkaus on tasaista ja siistiä. Kenkien kantapäissä on pari tikkiä hieman sivussa muusta saumasta, jotka aiheuttaa pienen poimun kyseiselle kohdalle.

Kaiken kaikkiaan kengät vaikuttavat kuitenkin erittäin laadukkailta. Simpson- lesti on muodoiltaan erittäin kaunis ja sopii mielestäni chelsea saappaisiin kuin nenä päähän!

carmina-chelsea

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s