Loake 1880 oxfordit

in English

Kuten aiemmin blogissani kirjoitin, Tampereen juhlagalleria myy kaikki Loaket halvalla pois, merkin vaihdosta johtuen. Erittäin hyvällä tuurilla satuin tuolta löytämään perinteisen nahkapohjallisen Aldwych oxford-kengän juuri omassa koossani, joka lähti oitis tilaukseen!

Kusti polki tällä kertaa nopean täsmällisesti ja pari viikkoa sitten jo paketin sain hyppysiini. Kengät on nyt pari kertaa ehtinyt olla jalassa ja täytyt sanoa että olen kyllä erittäin tyytyväinen ostokseen.

Pohjustus

Loake on halvemman tason laatuvalmistaja ja kyseiset kengät on Loaken parasta 1880-mallistoa ja valmistettu Loaken omalla Englannin tehtaalla. Siten onkin hieno nähdä kuinka ne vertaantuu aiemmin hankkimiini designLoake kenkiin, jotka ovat tehty Loaken Intian tehtaalla.

Alkuviikosta tilasin myös ensimmäiset oikeat high-end jalkineeni, Carminan mustat chelsea bootsit. Noille kuitenkin toimitusarvioksi annettiin 60päivää, joten vertaillaan niitä taas kunhan saapuvat!

Ulkomuoto

Kuvien perusteella pelkäsin Capital-lestin olevan hieman liian pyörekärkinen omaan makuuni, mutta luonnossa lesti on erittäin kaunis. Pieni ulkomuodollinen miinus täytyy antaa pohjan reunojen trimmauksesta, jotka on mielestäni jätetty turhan leveiksi. Verrattuna toisiin halvemman sarjan Loaken kenkiini joissa pohjan reuna on siistin kapea.

IMG_1563.JPG

Pintanahka

Nahka kengissä on tuntuu erittäin laadukkaalta ja ainut löytämäni virhe on yksi suurempi karvatuppi vasemman kengän kylessä. Tuota ei toki huomaa kuin ihan läheltä, joten se ei varmasti ketään häiritse. Muutoin nahka on mukavan pehmeää ja parin käytön jälkeen kärjessä ei näy vielä juuri ollenkaan ryppyjä. Tähän auttaa myös puinen lepolesti, joka on jokaisen laatukengän ehdoton lisävaruste!

Halvemmissa Loakeissa nahka oli uutena huomattavasti kovempaa ja niihin on käytössä syntynyt taitteen kohdalle huomattavasti suuremmat rypyt, kuten ylempää kuvasta näkyy.

Koko polotiikkaa

Edelliset Loaken kengät ostin kokoa 6uk koska se oli pienin mitä kyseisestä mallista saa, kengät on kuitenki hieman isot ja jouduin niihin laittamaan pohjalliset. Nyt päädyin testaamaan 5,5uk kokoa, joka tuntuisi sopivan jalkaani lähes täydellisesti. Capital-lesti on malliltaan aavistuksen väljähkö kantapäästä, kuitenkin niin vähän ettei se itseä käytössä haittaa.

Työnjälki

Kenkien työnjälki yleisesti on mielestäni erittäin siisti ja materiaalit todella hyviä. Ompelujälki on vakuuttavan suoraa ja tasaista.

Pienen miinuksen joudun kuitenkin antamaan pohjien työstöstä. Pohjan reunoissa näkyy muutama pieni pykälä, kohdissa joissa työstö on ilmeisesti joko lopetettu tai aloitettu. Toiseksi kannassa olevan nahka- ja kumipalan muodot eivät täydellisesti kohtaa vaan niiden välillä on pieni epämuotoinen rako.

Lopputulema

Lyhyellä tutustumisella Loaken 1880-sarja vaikuttaisi erittäin pätevältä vaihtoehdolta, ainakin ensimmäisenä tuttavuutena laatukenkien maailmaan. Ainakin Suomen jälleenmyynti hinnoilla Loaken ja Crockett & Jonesin väliin jää vain noin 100€, jotka sitten ovat yksiä parhaista Englantilaisista kengistä. Herää kysymys haluaako todella säästä sen 100€? Toki 150€ jonka itse kengistä maksoin oli nuo jo ryöstö!

IMG_1395.JPG

Mainokset

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s