Pidä huolta puvuistasi

in English

 • Puinen hengari

Paras hengari puvulle on paksu puinen versio. Puu imee luonnollisesti kosteutta puvusta ja paksut hartiat auttavat pukua säilyttämään muotonsa.

 • Anna levätä

Käyttökertojen välissä on hyvä antaa puvun levätä päivän, pari. Tänä aikana puku kuivuu hiestä ja luonnollisesti vetäytyy alkuperäiseen muotoonsa. Myös luonnolliset villakuidut kaipaavat lepoa ja palautumista käytön välissä. Yritä siis olla käyttämättä samaa pukua joka päivä!

 • Höyrytä

Jotta pukusi kestää pidempään, älä koskaan silitä sitä kuivana, vaan aina höyryllä. Kuivana silittämin polttaa kankaan luonnollisia kuituja ja näin lyhentää puvun käyttöikää.

 • Älä pesetä liikaa

Vaikka haluasit näyttää puhtaalta joka päivä käyttämällä pukusi viikoittain pesussa… älä! Liika peseminen myös kuluttaa kankaan kuituja. Puku tulisi viedä pesulaan vasta kun se on oikeasti likainen ja/tai haisee. Pienet tahrat lähtee helposti höyryttämällä tahraa ja sievästi hankaamalla sitä pehmeällä kankaalla.

 • Harjaa

Käytön jälkeen pukua on myös hyvä harjata pukuharjalla. Tämä poistaa puvusta pölyn, sekä irtohiukset ja hilseen.

 • Pakkaa oikein

Vastaan tulee myös hetkiä kun täytyy ottaa puku mukaan reissuun, mutta ei ole tilaa ottaa erillistä pukupussia. Tällöin on erittäin tärkeää osata viikata puku oikein laukkuun. Tätä on vaikeampi selittää joten laitoin alle hyvän videon, jossa näytetään parhaat tavat puvun viikaukseen.

Mainokset

2 Comments

 1. Sulla on siisti blogi! Välillä mietin että millainen on henkilö blogin takana? Olisiko siis mahdollista saada sellainen me myself and I -postaus, jossa kertoisit itsestäsi, miten ja milloin kiinnostuit muodista. 🙂

  Tykkää

  1. Tuolta ”Tietoa” osiosta löytyy jo erittäin lyhyesti pari lausetta itsestäni. Toistaiseksi olen varsinaisen blogin puolen ajatellut omistaa ihan täysin ”asialle”… mutta saatan toki tuota sivua jossain vaiheessa täydentää, jos runosuoni kukkii ja keksin mitä siihen voisi lisätä. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s