5 tärkeintä pukua

in English

On sanottu että puku on nykymiehen haarniska ja valitsemalla omat pukusi huolellisesti, ei niitä tarvitse ostaa niin montaa. Hyvä puku auttaa erottumaan mukavasti joukosta ja antaa hyvän ensivaikutelman ihmisille. Tähän juttuun listasin viisi monipuolisinta pukua, jotka jokaisen itseään kunniottavan miehen tulisi omistaa. Toki voisin kirjoittaa tähän muutaman sivun laadusta ja istuvuudesta, mutta tällä kertaa päätin keskittyä pukujen väreihin ja malleihin.2

1. Tumma- tai keskiharmaa liivillä

Harmaa puku on kenties kaikista yleispätevin vaihtoehto. Oikeilla asusteilla se toimii niin arjen bisnes-pukeutumisessa kuin häissä ja muissakin juhlissa. Mahdollisimman yleispäteväksi puvuksi valita tumma- tai keskiharmaa kaksinappinen kolmeosainen (liivin kanssa) puku.

Harmaasta puvusta saa myös erinomaisia irtokokonaisuuksia! Pukemalla harmaat housut tummansinisen tai mustan bleiserin kanssa, tai harmaa bleiseri vaikka mustien housujen tai farkkujen kanssa, saat helposti hieman rennomman mutta edelleen siistin asun.

2. Tummansininen liivillä

Puvuissa voisi sanoa että tummansininen on uusi musta. Sininen puku on mahtava bisnes- ja arkipukeutumiseen, ollessaan tummana erittäin hyvä valinta myös illan juhliin. Tummansininen on myös hyväksyttävä väri ”tumma puku” koodin pippaloihin. Toisin sanoen voit vetää tummansinisen puvun päiväksi toimistoon ja lähteä samalla puvulla suoraan juhliin, näyttäen edelleen hyvältä ja pukukoodiin sopien.

Tumma puku kannattaa valita monikäyttöistä villakangasta, kahdella napilla ja kolmeosaisena, jos vain vähänkään tykkää käyttää liiviä.

3. Musta

Musta puku ei oikeastaan ole hirveän muuntautumiskykyinen ja se sopii loppuen lopuksi aika harvaan paikkaan. Mutta ollessaan kuitenkin erittäin klassinen ja elegantti väri, tämän pitäisi löytyä vaatekaapistasi. Musta puku mielletään erittäin viralliseksi ja sen takia onkin erittäin hyvä valinta juhliin ja suomessa se oikea valinta hautajaisiin. Arki- ja bisnes-puvuksi musta on hankala väri. Sen kanssa tuppaa aina näyttämään liian hienolta tai suomessa hukkuu perus ’autokauppiaiden’ joukkoon.

4. Kaksirivinen

Kaksiriviset puvut ovat nousseet viimeisen parin vuoden sisällä jälleen suureen suosioon, niimpä sellainen kannattaa etenkin nyt ehdottomasti omistaa. Kaksirivinen puku on erittäin klassinen ja mielestäni hieman ’formaalimpi’ kuin yksirivinen puku. Bisnes-pukuna kaksirivinen on erittäin hyvä valinta ollessaan nykypäivänä hieman erilainen, jolla saa varmasti ihmisten huomion.

Väriksi kannattaa valita hillitty sininen tai harmaa, mahdollisesti myös ruudullinen vaihtoehto toimii.

5. Statement suit

Viimeiseksi kannattaa ostaa yksi räväkämpi puku, joka on todella itsesi näköinen. Jokin räikeän värinen tai räväkässä kuosissa oleva versio. Tämä on sitä päivää varten kun aamulla herätessä on erittäin itsevarma olo ja haluat ihmisten todella huomaavan sinut.

Mainokset

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s