Next tailoring puvut

Tällä kertaa ajattelin kertoa hieman itse käyttämistäni Brittiläisen Next-merkin puvuista. Kyseessä on siis vähän kuin brittien oma laadukkaampi H&M 😀 Suomeen Next toimii (hieman kivikautisen) verkkokaupan kautta ja varastotuotteet toimitetaan aina ilmaiseksi kolmessa työpäivässä.

Pukuja merkiltä löytyy aina 100€ polyesteri puvuista, 500-700€ laadukkaisiin villapukuihin asti. Nextiltä kaikki puvun osat ostetaan erikseen, jolloin takin, housujen ja liivin koon saa valita erikseen. Itsellä on tällä hetkellä suurimmaksi osaksi halvempia 130-170€ pukuja ja nyt viimeaikoina olen ostanut muutaman villasekoitepuvun, jotka sijoittuu 200-250€ hintaluokkaan.

Itse suosin kyseisen merkin pukuja erittäin hyvän hinta-laatu suhteen, ison valikoiman ja erittäin hyvien kokovaihtoehtojen vuoksi. Puvuista löytyy short, regular ja long versiot, hieman koosta riippien. Itse kun olen aika pieni ihminen (170cm ja 56kg), Next on lähes ainoita paikkoja josta löytyy 44s kokoa. Tilatessa kannattaa huomioida, että koot on ilmoitettu uk-koossa, esim. 44 on uk-koossa 34 jne. Hoikkana ihmisenä suosin myös puvuissa skinny-fit mallia. Joskus ostan myös slim-fit malleja, joista tosin joutuu kaventamaan housuja.

Valikoima

Halvat peruspuvut

Halvimmassa päässä on keinokuituiset, konepestävät peruspuvut. Näitä löytyy viidessä värissä ja Slim-fit sekä Regular-fit mallissa. Puvun hinta koostuu takista 61€, housuista 35€ ja liivi siihen 35€. Näitä löytyy itseltäni kaksi kappaletta tummansininen ja tummanharmaa.

Näyttökuva 2016-03-29 kello 12.46.01

Kausittaiset trendi puvut

Seuraavasta hintaluokasta löytyy kausittaisten trendien mukaan vaihtuvia keinokuituisia ja puuvillaisia pukuja. Tästä luokasta löytyy yleensä mm. ruutukuosisia ja värikkäitä pukuja, puuvillaisia kesäpukuja ja kaksirivisiä pukuja. Näissä takkien hinnat liikkuu 71-91€ välillä ja housut, sekä liivit maksaa 42€. Tämän kategorian pukuja löytyy monenlaisilla leikkauksilla. Tästä kategoriasta itselläni on mm. vaalenpunainen kesäpuku, sini-vihreä tartan ruudullinen ja nyt uusimpana kaksirivinen harmaa puku (samaa kangasta ostin myös yksirivisen takin ja laskostetut housut).

Näyttökuva 2016-03-29 kello 12.46.10

Villasekoitepuvut

Sitten päästään keskiluokkaan, eli villasekoite-pukuihin. Next käyttää puvuissa vain Woolmark-merkittyjä villasekoitekankaita, joiden pitäisi siis olla erittäin korkealaatuisia, laatua kuitenkin rokottaa hieman että tämänkin hintaluokan puvut tehdään vielä kiinassa. Kyseisestä hintaluokasta löytyy peruspukuja seitsemässä värissä ja Slim-, Tailored-, sekä Regular-fit malleissa. Sitten löytyy myös kausittain vaihtuvia pukuja kivoissa kuoseissa ja kankaissa, esim. talvella on myynnissä ollut flanellista ja tweedistä tehtyjä pukuja. Nyt taas vuodenvaihteessa on myyntiin tullut erilaisia ruutukuoseja. Näiden pukujen hinnat liikkuu luokassa: takki 97-109€, housut 48-61€ ja liivit 48-54€. Näistä itselläni on vaaleanharmaa peruspuku, tummansininen windowpane-ruutuinen puku ja viininpunainen flanellipuku.

Näyttökuva 2016-03-29 kello 12.46.20

Halvat villapuvut

Halvimmat täysvillaiset puvut lähtee hintaluokasta: takki 121-133€, housut 61-73€ ja liivit 61€. Tähän hintaan löytyy laadukkaita peruspukuja monessa värissä ja Slim-, Tailored- ja Regular-fit malleissa. Kyseiset puvut on laadukasta woolmark villakangasta, mutta valmistetaan edelleen halvemmalla liimatukirakenteella ja tietääkseni Kiinassa.

Näyttökuva 2016-03-29 kello 12.46.30

 

Signature mallisto

Lopulta päästäänkin signature sarjaan. Nämä puvut on tehty tunnettujen kangastalojen korkealuokkaisista villakankaista perinteisellä ns. half-canvas olkarakenteella, joka muotoutuu käyttäjänsä mukaan eikä rupea ajan myötä kupristelemaan kuten liimarakenteinen saattaa tehdä. Monessa mallissa on myös koristetikkaus kauluksessa. Housuista löytyy perinteiset ”paitanauhat” jotka estävät paidan nousua housuista. Valmistusmaasta en ole varma, kun en ole näitä kalliimpia pukuja vielä omistanut, mutta luulisin että tämäki olisi tuotu jo kiinan ulkopuolelle. Näistä löytyy monenlaista kangasta ja kuosia, sillä pukujen kankaita tulee varmaan puolesta tusinasta kangastaloja, mm. Lanificio Fratelli Cerruti, Vitale Barberis ja Empire Mills. Nämä rokottavat lompakkoa jo seuraavasti, takit 145-277€, housut 84-145€ ja liivit 67€ (liiviä ei kalliimpiin pukuihin ole saatavilla).

Näyttökuva 2016-03-29 kello 12.46.40

Smokit

Nextiltä löytyy myös smokkeja monessa hintaluokassa, juhlavampiin tapahtumiin. Smokkeja löytyy mustana yksi- ja kaksirivisenä, sekä pari sinistä yksirivistä mallia. Halvin smokki on musta keinokuituinen 108€, mutta tämän housuissa ei ole sivunauhoja. Seuraavana tulee sininen smokki 133€ hintaan, joka sisältää myös housujen kontrasti nauhat, mutta on edelleen keinokuituinen. Villasekoitteisen smokin saa hintaan 157€, mutta tässäkään mallissa ei ole sivunauhoja. Laadukkain Signature sarjan villakangas smokki irtoaa 231€ hintaan.

Näyttökuva 2016-03-29 kello 12.46.51

Muut merkit

Omien pukujen lisäksi Nextillä on myynnissä myös muutama DKNY:n ja Hackettin puku. Jotka maksaa 496-577€ takki ja housut.

Yhteenveto

Jos hakee hyvää laatua kohtuuhintaan, Nextin puvut ovat erittäin tutustumisen arvoista tavaraa. Laajasta mallistosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Hyvät kokovaihtoehdot, sekä mahdollisuus valita eri osien koko ja mixata pukuja keskenään, antaa paljon mahdollisuuksia. Toimitus on erittäin nopeaa joten puvun saa tiukemmallakin aikataululla yllätysjuhliin.

Ainut vähän suurempikin miinuspuoli kaupalla on muistakin brittikaupoista tuttu itse maksettava palautus, toisin sanoen itse en ole tuonne mitään palauttanut vaikka olisi virheostos sattunutkin.. Toisella puolella asiakaspalvelu toimii hyvin. Itselle tuli kerran puvuntakki, jossa oli pieni likaläikkä (joka onneksi lähti höyryttämällä pois), josta laitoin palautetta kuvien kera, niin paluuviestissä luvattiin ilmainen palautus tai 25% alennus tuotteesta.

Loppuun vielä kuvia omista Next tailoring puvuista

Näyttökuva 2016-03-29 kello 12.47.03

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s