Maailman pienin järkkäri

Tämän postauksen ajattelin kirjoittaa niinkään millään tavalla muotiin liittyvästä aiheesta, nimittäin uudesta kamerastani. 😀

Pääasiassa tätä blogia varten aloin miettimään oikean järjestelmäkameran ostamista ja tutkimaan eri vaihtoehtoja. Meillä talossa on jo yksi Canonin järkkäri, joten merkki oli valmiiksi selvillä, mutta mallin mietintä vaati pientä tutkimustyötä.  Budjetin puolesta päädyin miettimään kahden vaihtoehdon välillä, 1200D tai 100D. Lopulta hyvin pienen hintaeron johdosta päädyin näistä parempaan eli 100D:n.

Runko

Canon eos 100D:tä luonnehditaan joka paikassa yhdellä lauseella, ”markkinoiden pienin peilijärjestelmäkamera”. Ja sitä se todella on, pieni. Runko mahtuu helposti kokonaan kämmenen päälle ja edes kitti-linssin kanssa koko ei päätä huimaa. Pannukakkuobjektiivin kanssa kamera on jo lähes taskukokoinen! Jutun kansikuvassa onkin kyseinen 100D(vasemmalla) verrattuna normaalikokoisempaan 40D malliin akkukahvalla.

Objektiivit

Paketissa mukana tuli EF-S 18-55mm f/4-5,6 IS STM perus zoomi, mikä ensituntumalta vaikuttaisi oikein pätevältä vehkeeltä tuon hintaluokan kameraan. Objektiivissa on uusi STM (stepping motor) automaattitarkennus, jonka luvataan olevan lähes äänetön. Tämä lupaus myös täyttyy, kuvaa tarkentaessa ainut kuuluva ääni on kameran antama piippaus.

IMG_6494

Ostin myös Canon EF-S 24mm f/2.8 STM objektiivin. Tämän idea itselle on toimia paremman valovoimansa ansiosta, melko yleispätevänä objektiivina sisäkuvaukseen. Ensin suunnittelin joko 40mm tai 50mm objektiivia.  Mutta koska kamerani on ns. croppikennoinen, niin objektiivin polttoväli tulee kertoa 1,6:lla, jotta saadaan todellinen täysikennoista kameraa vastaava polttoväli. Näin ollen oma 24mm objektiivi croppikamerassa, vastaa 38,4mm objektiivia täysikennoisessa kamerassa.

IMG_6495

Lopputulema

Still kuvien puolella tuntuisi lyhyellä oppimäärällä olevan aloittelijalle vaihtoehtoja ja säätöjä enemmänkin kuin tarpeeksi. Canonin kameroille on saatavilla puhelimeen ladattavat mallikohtaiset ”ohjekirjaset”, jossa ainakin tämän mallin kohdalla on erittäin hyviä ja yksityiskohtaisia ohjeita ja harjoituksia erilaisiin kuvaustyyleihin ja -tilanteisiin. Videokuvaukseen taas en ole ehtinyt vielä perehtyä ollenkaan.

Viikon tutustumisen jälkeen vaikuttaisi erittäin hyvältä kameralta tällaiselle aloittelevalle kuvaajalle (joka ei edes puolia kuvista ota itse XD). Mukana tulevalla objektiivilla pärjää jo aika pitkälle ja jos raaskii satsata pakettiin jossa mukana tulee 18-55mm sijasta 18-135mm objektiivi se on varmasti jo erittäin yleispätevä putki, toki siitä saa pari sataa enemmän pulittaa.

24mm Objektiivin ostin vasta pari päivää sitten joten siitä en osaa vielä hirveästi kertoa muutaman kuvan jälkeen. 

Loppuun vielä muutama kameralla itsellään otettu kuva 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s